4 June 2021

 

« Krystalklar gennnemsigtighed
Maleri i levende farver
En klar komposition
En kontrast i farver
Et møde med Orienten
Blødt og hårdt
Vådt og tørt
Varmt og koldt
En rejse mellem farve og lyd
Som åbner for uendelige muligheder »

Tidens Flygtighed – Kanding & Duo ConCordis

PRÉSENTATION GÉNÉRALE

At erkende livets korte glimt fremkalder en drift i retning af at leve intenst
Denne koncert udforsker ideer om naturen og kunsten at leve i nuet. En opfattelse af det klare vand (Une claire eau), De Fire Elementer (Quatre éléments), der i den antikke historie blev foreslået til naturens grundlæggende bestanddele. Akustisk resonans, sommerfuglen: så smuk, så kortvarig… som Tidens Flygtighed (Le temps qui passe), som fremkalder behovet for at leve med højeste intensitet.
Arild Duo er inspireret af et digt af Marie Lundquist, som udtrykker den dybe sorg over at miste et ufødt barn. Une Claire Eau (klart vand) er en titel lånt fra digtet Le Temps qui Passe af Sylvie Arlettaz. Papilio Machaon er sommerfuglen Svalehale og inspireret af et maleri af Nes Lerpa. Suite Résonance Duo er om min aldrig falmende fascination af akustisk resonans. Programmet kan fortolkes i et abstrakt psykologisk perspektiv som Indre Fred, Dyb Fordybelse, Fire Personlighedskarakterer, Stærk i Skrøbelighed, Mægtig i Magtesløshed.

The Mirrors of Time – Duo ConCordis

PRÉSENTATION GÉNÉRALE

 

I samarbejde med Concordia Festival (Schweiz)
Multimedia musikteater forestilling
Ved hjælp af stemmen, deres instrumenter beriget med elektroniske effekter og interaktive videoer, skaber Irina-Kalina Goudeva og Georges Vassilev en subtil klangens alkemi. De inviterer publikum til at dykke ned i en overraskende verden, der oscillerer mellem æteriske drømme og øredøvende virkelighed.
Rammefortælling
En mand og en kvinde vandrer fortabt omkring i Tidens ende, der falder sammen…
Mere og mere fremmede for de elementer, der omgiver dem, deres sind søger vildt tilflugt i deres minder, krydser resterne af deres tidligere liv, genoplever deres kærlighed i de mange dimensioner af uendelighed og under denne indre rejse fordyber de to sjæle sig dybere og dybere i en spiral formet som en galakse …
Duo ConCordis
Irina-Kalina Goudeva kontrabas, vokal, multidisciplinary performance
George Vassilev guitarer
Casper Øbro og Anders Elberling har hver for sig skabt videoerne til denne forestilling
Marie-Bénédicte Crettaz, artwork, maleri, collage
Ejnar Kanding fremfører live electronics, MaxMSP